Potřebujete:
800 g vepřové kýty
100 g čerstvého zázvoru
2 snítky tymiánu
1 lilek
8 slovenských paprik
300 g kapusty
2 vejce
3 stroužky česneku
100 g strouhanky
sůl
pepř
olej
Postup:
Kýtu důkladně omyjte, osušte a ze všech stran opepřete a osolte. Zázvor oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Maso krátce opečte na oleji a ke konci přidejte k masu plátky zázvoru. Maso přendejte do pekáčku, mírně podlijte vodou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka asi 1 hodinu.
Mezitím si udělejte náplň do paprik. Lilek nakrájejte na jemné nudličky, krátce orestuje na rozehřátém oleji a promíchejte s tenkými plátky česneku a lístky tymiánu. Kapustu rozdělte na listy, vykrájejte košťály a nakrájejte na nudličky.
Kapustu vložte do kastrolu, osolte, mírně podlijte studenou vodou a za stálého podlévání duste doměkka. Přidejte na oleji orestovanou směs lilku, vejce a promíchejte s prosátou strouhankou. Vytvořenou hmotou naplňte pečlivě očištěné papriky. Přidejte je k masu asi 20 minut před koncem pečení a dopečte společně.