Potřebujete:
2 kg čerstvých mušlí (slávky jedlé)
sklenici bílého suchého vína
velký svazek listové petržele
2 malé pálivé papričky
2 rajčata
4–5 stroužků česneku
1 citron
olivový olej
pepř a sůl
Postup:
Do hrnce se zahřátým olejem vhoďte česnek rozmačkaný plochou stranou nože, pálivé papričky a přidejte důkladně očištěné a omyté slávky. Poškozené a otevřené mušle odstraňte. Hrnec přikryjte poklicí a několik minut duste.
Do hrnce přidejte spařená rajčata a nahrubo nasekanou petržel, vše osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a přelijte vínem. Opět přikryjte poklicí a duste na vysokém plamenu, až se všechny mušle otevřou. Uvařené mušle podávejte s bílým chlebem.