Potřebujete:
500 g těstovin
400 g oloupaných rajčat z plechovky
8 sardelových filetek
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce naložených černých oliv bez pecky
2 lžíce kaparů
1 dl suchého červeného vína
1 svazek bazalky
3 stroužky česneku
1/2 lžičky sušených drcených chilli papriček
sůl
Postup:
V pánvi rozehřejte olej a na něm opečte na kousky rozkrájené sardelky s plátky česneku a chilli. Za stálého míchání mírně poduste. Do směsi vmíchejte překrájená rajčata i se šťávou a přilijte víno. Vše nechte 10 minut vařit na velmi mírném ohni. Nakonec do omáčky vmíchejte překrájené olivy s kapary. Omáčku udržujte teplou.
V dostatečném množství osolené vody uvařte těstoviny na skus. Po scezení je vmíchejte do omáčky, rozdělte na porce a posypejte lístky bazalky.