Potřebujete:
1 vyzrálý sýr
brusinkovou zavařeninu
1 lžíci pomerančové šťávy
3 snítky zelené petrželky
1 malý svazek pažitky
1 snítku čerstvého tymiánu
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
pepř
4 plátky toastového chleba nebo ciabatty
řeřichu
listy štěrbáku nebo rukoly
Postup:
Brusinky vložte do kastrolku s pomerančovou šťávou a troškou vody. Zahřejte, rozmíchejte, odstavte a udržujte teplé. Bylinky opláchněte, osušte a nasekejte. Přidejte k nim prolisovaný česnek, pepř a olej a promíchejte. V této směsi obalte plátky chleba a položte je pod nebo na rozehřátý gril (220 °C).
Sýr nakrájejte na 8 plátků. Když jsou plátky chleba mírně opečené, obraťte je a na každý položte dva plátky sýra. Vraťte na gril nebo pod něj a grilujte, dokud se neroztaví. Listy řeřichy, štěrbáku či rukoly opláchněte, osušte a rozložte na talíře. Na každý položte jeden sýrový toast, přelijte brusinkami a podávejte.