Potřebujete:
1 veku nebo italskou ciabattu
120 g plátkového sýra
4 rajčata
3 lžíce olivového oleje
2 lahůdkové cibulky
malý svazek petrželky
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
Postup:
Veku krájejte tak, jako byste chtěli připravit silnější plátky, ale nedokrojte je až do konce. Olej promíchejte s nasekanou petrželkou, solí, pepřem a přidejte utřený stroužek česneku. Mezi každý nakrojený plátek dejte část plátku sýra, půlkolečko rajčete a nakrájenou cibulku.
Naplněnou veku položte na dostatečně velký kus alobalové fólie. Přelijte ji olejovou směsí a zabalte do alobalu. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékejte přibližně 20 minut. Potom alobal otevřete a pečte ještě zhruba 10 minut při 190 °C. Veka by měla být křupavá, nikoliv vysušená.