Potřebujete:
8 větších brambor
500 g kuřecího masa
2 cibule
olivový olej
100 g květáku
1 lžičku rozpustné kávy
1 pórek
1 lžičku balzamika
1 červenou papriku
sýr
sůl
pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažte cibulku, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a zprudka opečte. Pak přidejte na malé růžičky rozebraný syrový květák, na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou papriku. Smažte asi 10 minut, pak ochuťte balzamikem, kávou, solí a pepřem.
Omyté brambory se šlupkou rozkrojte a vydlabejte. Položte je na dno pekáčku, lehce zalijte olivovým olejem, celý pekáček přikryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut. Pak brambory odkryjte a naplňte připravenou „čínou” a zasypejte strouhaným sýrem a dejte na 8 minut zapéct.