Potřebujete:
1 kg jehněčích kotlet v celku
150 g slaniny
5 dl vývaru
1 větší cibuli
menší svazek rozmarýnu
1 hlavičku česneku
mletý pepř
sůl
Postup:
Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypejte na dno pekáčku. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, vložte očištěné maso a potřete ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložte kolem masa, přidejte rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolte, opepřete a podlijte vývarem.
Pekáček zakryjte, vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak troubu vypněte a maso v ní nechte přiklopené ještě asi 40 minut. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple. Šťávu v pekáčku prudce svařte na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájejte na jednotlivé kotlety a podávejte přelité hustou šťávou.