Týden se sv. Patrikem: Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Vaření a recepty 11. března 2014

Jehněčí maso, to je přímo symbol jara na talíři. V kombinaci s rozmarýnem bude chutnat až neřestně výborně!

Potřebujete:

1 kg jehněčích kotlet v celku

150 g slaniny

5 dl vývaru

1 větší cibuli

menší svazek rozmarýnu

1 hlavičku česneku

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypejte na dno pekáčku. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, vložte očištěné maso a potřete ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložte kolem masa, přidejte rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolte, opepřete a podlijte vývarem.

  2. Pekáček zakryjte, vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak troubu vypněte a maso v ní nechte přiklopené ještě asi 40 minut. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple. Šťávu v pekáčku prudce svařte na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájejte na jednotlivé kotlety a podávejte přelité hustou šťávou.