Týden se sv. Patrikem: Irish stew

Vaření a recepty 12. března 2014

Čím jiným oslavovat svátek sv. Patrika než tradičním irským pokrmem, irským dušeným? Tenhle guláš na irský styl přímo vybízí k pozvednutí sklenky irského zlatavého moku.

Potřebujete:

3 hrnky nakrájeného jehněčího masa (krkovice, plec)

3 hrnky na plátky nakrájených brambor

3 hrnky na nudličky nakrájeného hlávkového bílého zelí

2 hrnky na kolečka nakrájeného pórku

2 hrnky hovězího bujónu

2 hrnky na plátky nakrájené mrkve

5 stroužků česneku

kmín

mletý pepř

mletý zázvor

tymián

Postup:

  1. Nudličky zelí posolte, prsty promačkejte a nechte 30 minut odležet. Do hrnce Crock Pot nebo do papiňáku naskládejte všechny suroviny ve vrstvách. Nejdříve vložte zelí, pak maso, to posypejte česnekem, dále zeleninu a brambory. Vše okořeňte a přidejte ještě jednu vrstvu surovin, opět okořeňte.

  2. Hrnec zakryjte poklicí, nastavte pomalé dušení a nechte zvolna dusit 6 hodin.