Potřebujete:
3 hrnky nakrájeného jehněčího masa (krkovice, plec)
3 hrnky na plátky nakrájených brambor
3 hrnky na nudličky nakrájeného hlávkového bílého zelí
2 hrnky na kolečka nakrájeného pórku
2 hrnky hovězího bujónu
2 hrnky na plátky nakrájené mrkve
5 stroužků česneku
kmín
mletý pepř
mletý zázvor
tymián
Postup:
Nudličky zelí posolte, prsty promačkejte a nechte 30 minut odležet. Do hrnce Crock Pot nebo do papiňáku naskládejte všechny suroviny ve vrstvách. Nejdříve vložte zelí, pak maso, to posypejte česnekem, dále zeleninu a brambory. Vše okořeňte a přidejte ještě jednu vrstvu surovin, opět okořeňte.
Hrnec zakryjte poklicí, nastavte pomalé dušení a nechte zvolna dusit 6 hodin.