Potřebujete:
1 kg zelených čerstvých či mražených fazolek (čerstvé uvaříme 3 minuty ve slané vodě)
600 g hovězí svíčkové z mladšího kusu
100 g uzené slaniny
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
slaninu na potření grilovacího roštu
Hořčicová majonéza:
200 g majonézy
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce bílého vína
1 lžíci jemně nakrájené šalotky
bílý pepř
Postup:
Maso svažte do válečku, trochu více osolte a opepřete, potřete olejem a nechte při pokojové teplotě 10 minut odpočívat. Odleželé maso zprudka opečte na grilu potřeném slaninou ze všech stran. Maso uložte stranou od největšího žáru a pozvolna 20 minut dopékejte. Pak ho ještě jednou zprudka a krátce opečte ze všech stran.
Mezitím si připravte fazolky. Slaninu nakrájenou na nudličky vložte do alumisky a rozehřejte. Přidejte fazolky, vše promíchejte, osolte a opepřete. Misku zabalte do alobalu, vložte ji na gril v místech, kde je menší žár a prohřejte 10–15 minut.
Smíchejte všechny ingredience na hořčicovou majonézu. Svíčkovou nakrájejte na plátky a podávejte ji s fazolkami, pečivem a hořčicovou majonézou.