Potřebujete:
20 zelných listů
500 g mletého libového vepřového masa
1 sáček uvařené rýže
1 větší cibuli
3 lžíce oleje
1 lžíci rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
0,5 kg kysaného zelí
4 plátky uzené krkovice
1 kostku masového vývaru
6 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
drcenou chilli papričku
Postup:
Na nálev rozdrobte do 5 dl vroucí vody kostku masoxu, přidejte koření a nechte přejít varem. Nálev odstraňte z ohně. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli dosklovata opečte na 1 lžíci oleje, přidejte maso a restujte, až se všechna šťáva odpaří. Pak směs zaprašte paprikou, vmíchejte protlak, rýži a promíchejte. Směs nechte vychladnout.
16 zelných listů vložte do vroucí vody, 2 minuty prudce povařte, ihned sceďte a ochlaďte studenou vodou. Osušeným listům seřízněte silné stonky a mírně je naklepejte. Vždy na dva listy položené na sebe rozdělte masovou hmotu. Pevně sviňte do balíčku a ten zajistěte párátkem. Rozehřejte olej a na něm závitky ze všech stran opečte.
Dno hrnce vyložte dvěma zelnými listy, pokryjte vrstvou kysaného zelí, na ně dejte střídavě závitky, plátky uzeného a kysané zelí. Navrch opět položte zbylé listy zelí. Podlijte nálevem a duste pod poklicí na mírném ohni asi hodinu. Podávejte s měkkým chlebem.