Potřebujete:
4 vepřové řízky (z kýty nebo kotlety)
80 g sušených hub
1 cibuli
pepř
sůl
mletý kmín
majoránku
hladkou mouku a strouhanku na obalení
1–2 vejce
olej na smažení
Postup:
Sušené houby namočte asi na hodinu a uvařte doměkka. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na oleji. Uvařené a scezené houby přidejte k cibuli, osolte, opepřete a okmínujte a přimíchejte trošku majoránky.
Řízky lehce naklepejte, prokrojte asi do dvou třetin a kapsy naplňte houbovou směsí. Maso trochu osolte a obalte v trojobalu. Každý řízek osmažte v rozpáleném oleji po obou stranách doměkka. Podávejte s vařenými bramborami.
TIP: Pokrm přizdobte zeleným hráškem, plátky čerstvé cibule nebo tatarskou omáčkou.