Potřebujete:
4 kuřecí řízky z prsou nebo stehen
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíci oleje
1 lžičku sušeného oregana nebo několik snítek čerstvého
100 ml zeleninového vývaru
1 lžíci dijonské hořčice
1 lžičku podrcených hořčičných semínek
1 lžičku škrobové moučky
1 lžíci citronové šťávy
1/2 lžičky cukru
Postup:
Kuřecí řízky opláchněte, osušte, osolte, opepřete, potřete olejem a posypejte oreganem. Zabalte je do alobalu, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.
Vývar smíchejte v malém rendlíku s hořčicí, podrcenými semínky, citronovou šťávou, škrobovou moučkou a cukrem (ten můžete i vynechat). Směs uveďte do varu a krátce povařte.
Maso přelijte omáčkou. Podávejte s různou dušenou zeleninou a vařenou pohankou.