Potřebujete:
600 g krůtích nebo kuřecích prsíček
150 g šunky nebo šunkového salámu v plátcích
200 g čedaru nebo ementálu v plátcích
150 ml mléka
2 vejce
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
pepř
máslo na vymazání formy
Postup:
Vejce rozkvedlejte s mlékem a solí, přisypte postupně mouku a vypracujte vláčné těstíčko. Maso omyjte, osušte, naklepejte, osolte, opepřete a nakrájejte na tenké plátky. Formu na biskupský chlebíček vytřete důkladně máslem a postupně do ní skládejte střídavě plátky masa, šunky a sýra.
Vše zalijte těstíčkem, formu zakryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut (nožem vyzkoušejte, zda je maso hotové). Formu s obsahem nechte vychladnout, potom vložte do chladu alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc).
Cihlu opatrně vyklopte a nakrájejte na plátky. Podávejte s pečivem a se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.