Pivní týden: Pivovarnické slávky

Vaření a recepty 8. května 2014

Jasně, známější je sice kombinace slávky a vína, ale ani s pivem nešlápnete vedle!

Potřebujete:

2000 g mušlí slávek

1 dl světlého piva 12°

2 stroužky česneku

3 lžíce nasekané hladké petrželové natě

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Mušle důkladně očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou. Otevřené nebo jinak poškozené mušle vyhoďte. Alobal několikrát přeložte, aby byl dostatečně silný, nebo použijte speciální grilovací alobal. Do středu rozložte mušle.

  2. Kraje alobalu zdvihněte a mušle podlijte pivem. Alobal dobře uzavřete. Grilujte na středně rozehřátém elektrickém grilu, pánvi nebo v troubě zhruba 10 minut.

  3. Prolisovaný česnek promíchejte s petrželkou, solí a pepřem. Po otevření alobalu posypte mušle ochucenou petrželkou a ihned podávejte.