Pivní týden: Opilé kuře na švestkách

Vaření a recepty 9. května 2014

Kdepak, kuřátko, švestky a pivíčko, to jde krásně dohromady!

Potřebujete:

6 kuřecích stehýnek nebo 1 naporcované kuře

150 g švestkových povidel

10 švestek (čerstvých nebo sušených)

2 lžíce medu

1 lžičku tabaska

200 ml černého piva

2 lžíce grilovacího koření s paprikou

sůl

pepř

tuk na vytření pekáčku

Postup:

  1. Porce kuřete omyjte, osušte a naskládejte do pekáčku vytřeného olejem nebo máslem. Posypejte je grilovacím kořením, solí a pepřem. Povidla rozmíchejte ve 100 ml piva, přimíchejte tabasko a med a přelijte touto směsí maso.

  2. Přidejte vypeckované a nadrobno nakrájené švestky (pokud použijete sušené, chvíli předtím je namočte do vody) a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podlévejte pivem a upečte doměkka. Podávejte s rýží, bramborami či pečivem.