Potřebujete:
20 ocásků vařených krevet
5 stonků zeleného mladého chřestu
1 menší zralé avokádo
1 limetku
2 lžíce pomazánkového másla
1/2 červené papriky
1 lžičku čerstvého koriandru
sůl
máslo na vymazání formiček
Na těsto:
200 g hladké mouky
125 g másla
1 žloutek
50 ml vody
sůl
Postup:
Chřest očistěte, krátce spařte ve vroucí osolené vodě, prudce zchlaďte v ledové vodě a nechte odkapat. Špičky stonků odkrojte a dejte stranou. Zbylé stonky nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, osolte, pokapejte limetkovou šťávou, vmíchejte koriandr a nechte v chladu odležet.
Avokádo oloupejte a dužninu rozmixujte s pomazánkovým máslem a šťávou z limetky.
Vypracujte těsto a rozdělte ho asi na 20 kousků, vtlačte je do vymazaných formiček na košíčky a prsty ještě dobře vymačkejte do tenké vrstvy. Košíčky rozložte na plech a pečte dozlatova při 190 °C asi 12 minut.
Košíčky vyklopte z formiček a po vychladnutí je naplňte připravenou směsí. Do každého přidejte ještě lžičku avokádové pasty a ozdobte krevetkou a hlavičkami chřestu.