Potřebujete:
600 g oloupaných brambor
250 g zeleného chřestu
200 g filátka z čerstvého lososa
1 menší červenou cibuli
1 lžíci hořčičného semínka
1 lžíci olivového oleje
trochu octa
citronovou šťávu
na špičku nože cukru
sůl
Postup:
Čerstvého lososa nakrájejte na kostičky, smíchejte s půlkou lžičky soli a cukrem a nechte hodinu odležet v chladu. Brambory nakrájejte na kostičky, krátce je povařte v osolené vodě (musí zůstat pevné), sceďte je a nechte odkapat a vychladnout.
Chřest opláchněte, odkrojte zaschlé konce a škrabkou na brambory ho nakrájejte na tenké dlouhé plátky. Hořčičné semínko povařte ve vodě se solí a octem a slijte. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobné kostičky a promíchejte s olejem, hořčičným semínkem a trochou citronové šťávy.
V míse opatrně smíchejte brambory, odleželého lososa, cibulovou směs a podle chuti přisolte. Směs rozdělte na čtyři díly, každý opatrně na talíři umačkejte do kulaté formičky a tu poté odstraňte. Tataráky doplňte chřestem krátce spařeným v osolené vodě a podávejte.