Potřebujete:
4 kachní stehna
100 g másla
sůl
kmín
olej
2 lžíce medu
1 bulvu červené řepy
2-3 jablka
kelímek zakysané smetany
Postup:
Kachní stehna omyjte, osolte, posypte kmínem a mírně podlité vodou a s vloženými plátky másla pečte v pekáčku při teplotě 200 °C asi dvě hodiny. Přibližně po hodině pečení, když se vám budou zdát stehýnka měkčí, je potírejte směsí oleje a medu. V poslední třetině pečení pekáček již nechte odkrytý, takto potíraná stehna nádherně zezlátnou a vytvoří se zlatá kůrčička.
Červenou řepu omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte dvě nebo tři oloupaná nastrouhaná jablka, promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte. Salát dejte na chvíli do chladna rozležet. Kachní stehna podávejte se šťouchanými brambory.