Potřebujete:
600 až 800 g filetů ze pstruha (nebo jiné ryby)
mouka
sůl
pepř
citrón
olej
máslo
nasekané bylinky (kerblík, estragon, petržel)
sardelová pasta
300 g lesních hub (hřiby nebo lišky)
2 mladé cibulky
Postup:
Opláchněte ryby, osušte je, osolte a opepřete. Pokapejte citrónovou šťávou a dejte stranou.
Najemno nasekané bylinky smíchejte s 5 lžícemi másla. Přidejte sůl, pepř a trochu sardelové pasty, přidejte trochu citrónové šťávy a dejte vychladit.
Rozpalte gril.
Očistěte houby a jemně je nakrájejte. Nechte na másle zesklovatět nakrájené cibulky. Přidejte k nim houby, opepřete a pomalu smažte při středním plamenu. Mezitím rozehřejte trochu oleje a másla na pánvi, pomoučete „zádovou“ stranu filetů a rychle je touto pomoučenou stranou osmažte při vysoké teplotě. Otočte a rychle osmažte i z druhé strany, aby se ryba příliš nevysušila.
Vrstvy filetů s křupavou stranou nahoru dejte do vymaštěné zapékací misky a poklaďte bylinkovým máslem. Nechte na grilu při vysoké teplotě rozpustit bylinkové máslo.
Do hub přidejte trochu soli, případně posypte sekanou petrželkou. Na předehřátý talíř dejte houby a rybu opečenou stranou nahoru, podávejte s novými bramborami a salátem.