Melounový týden: Melounové gazpacho

Vaření a recepty 2. července 2014

Gazpacho, tradiční španělská studená polévka, je ideálním pokrmem do horkých letních dní (i když těch, pravda, zatím letos moc nebylo). Její melounová varianta je ještě lehčí a víc osvěžující!

Potřebujete:

3 rajčata

350 g melounu Bouquet

1/2 stroužku česneku

50 ml olivového oleje

cukr podle chuti

1/2 malé dýně

1/2 okurky

bazalka

1 polévková lžíce hořčice

2 lžičky sherry octa

sůl

krevety

Postup:

  1. Na pánvi osmažte česnek, rozčtvrcená rajčata a bazalku. Odstavte a vložte do hrnce, ve kterém budete mít nakrájenou dýni a okurku.
  2. Přidejte ocet, hořčici, olej, cukr a bezpeckový meloun Bouquet, nakrájený na kostičky. Nechte 10 minut odpočívat, poté vše rozmixujte a dochuťte solí.
  3. Krevety uvařte ve vroucí vodě 1 minutu a zchlaďte. Servírujte spolu s krevetou a lístkem bazalky.