Potřebujete:
1,5 kg bezpeckového melounu Bouquet
90 g čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
šťáva ze 2–3 citronů
šťáva ze 2–3 limetek
100 g krupicového cukru
lístky máty
plátky pomeranče i s kůrou
Postup:
- Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíce šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.
- V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovozázvorovému základu. Přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou.