Melounový týden: Melounové lívancové sendviče

Vaření a recepty 4. července 2014

Vrstva navíc mezi klasickými lívanci je možná odvážným řešením, jak do jídla "propašovat" něco málo melounu, vězte ale, že vám bude určitě chutnat!

Potřebujete:

8 borůvkových lívanců (8 cm v průměru) ochlazených na pokojovou teplotu

šálek smetanové zmrzliny

6 plátků melounu Bouquet bez pecek 2 cm silných a zbavených přebytečné šťávy

Postup:

  1. Naneste stejnoměrně smetanovou zmrzlinu na každý lívanec. Položte dva z nich zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Plátek melounu dejte na každý zmrzlinový lívanec, takto střídejte, dokud nebudete mít sendvič složený ze 4 lívanců a 3 kusů melounu.
  2. Na horní lívanec přidejte lžičkou zmrzlinu a ozdobte borůvkami. Přikryté lívance zchlaďte v mrazničce a servírujte.