Potřebujete:
600 g mušlí
20 g rybího koření
4 citrony
0,5 l smetany
šafrán
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
50 g hladké mouky
200 g rýže natural
400 g brokolice
4 rajčata
1 snítka kopru
1 stonek celeru
1 kořen petržele
1 malý celer
1 karotka
1 dcl bílého vína
Postup:
- Mušle propláchněte a nechte okapat. Ve velkém hrnci povařte asi 10 minut kořenovou zeleninu, rozkrojený citron, víno a koření (s výjimkou šafránu) a do ještě vroucího vývaru přidejte mušle, ty dále vařte asi 3 minuty.
- V jiném hrnci povařte smetanu se šafránem, zahustěte hladkou moukou a během 10 minut varu lehce podlévejte vodou. Rýži připravte tak, aby se nelepila. V osolené vodě uvařte brokolici. Rajčata zbavte jadérek, nakrájejte na nudličky a rozložte na talíř.
- Mezi proužky rajčat položte do lastur mušle, zalijte je smetanovou omáčkou a ozdobte koprem a nasekanou petrželkou. Podávejte s vařenou brokolicí a rýží.