Potřebujete:
250 g brambor uvařených ve slupce do poloměkka
30 g sardelových řezů
70 g cherry rajčátek
1 barevná paprika
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce vinného octa
1 lžíce kaparů
2 lžíce černých oliv
1 lžíce olivového oleje extra panenského
sůl
černý pepř
zelená petrželka na ozdobu
Postup:
- V misce důkladně promíchejte olej, hořčici, vinný ocet, trochu soli a pepře. Papriku omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky. Rajčátka překrojte na půlky, olivy nakrájejte na kolečka. Brambory ještě horké oloupejte, rozkrájejte na větší kousky a přimíchejte zeleninu, olivy, sardelové řezy a kapary.
- Vše přelijte zálivkou, zlehka promíchejte, rozdělte na porce a ozdobte zelenou petrželkou (tu můžete také nasekat a vmíchat do salátu). Dosolte a podávejte teplé.