Potřebujete:
1 hotová piškotová roláda plněná krémem (případně roláda podle receptu Michala Nikodema v tomto čísle)
2 lžíce želatiny
300 g borůvek
3 lžíce griotky nebo rumu
4 lžíce moučkového cukru
250 g měkkého tvarohu
200 ml smetany
borůvky, ostružiny a jahody na zdobení
Postup:
- Připravte si borůvkový krém. Želatinu namočte do malého množství vody a nechte nabobtnat. Borůvky, griotku, cukr a měkký tvaroh rozmixujte. Rozpuštěnou želatinu v troše vody mírně zahřejte a přidejte do krému. Nakonec zlehka vmíchejte pevně ušlehanou smetanu.
- Piškotovou roládu pokrájejte na plátky a vyložte jimi dno i strany dortové formy. Na ně rozetřete borůvkový krém, povrch uhlaďte a nechte vychladnout a ztuhnout.