Potřebujete:
500 g zadního hovězího masa
200 g anglické slaniny
3 větší cibule
150 g čerstvých tvrdších hub
1 mrkev
5 dl červeného vína
50 g rajského protlaku
5 stroužků česneku
olej
tymián
mletý pepř
sůl
Postup:
- Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte je, opepřete a zprudka orestujte v kastrolu na rozpáleném oleji. Maso vyjměte, do výpeku přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a také ji orestujte. Pak přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostičky, houby nakrájené na větší kousky a orestujte. Přidejte rajský protlak a prolisovaný česnek a znovu krátce orestujte.
- Maso vraťte zpět, okořeňte tymiánem, zalijte červeným vínem a duste pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a poduste zcela doměkka. Podávejte s bílým chlebem nebo bagetou.