Potřebujete:
700 g kapusty
4 vepřové kotlety bez kostí
3 lžíce švestkových povidel
2 stroužky česneku
1/2 lžičky chilli
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky mletého nového koření
2 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý bílý pepř
Postup:
- Kapustu opláchněte, nechte okapat, vyřízněte košťál a listy nakrájejte na hrubší nudličky. V malém kastrůlku zahřejte povidla se lžičkou vody, přidejte sójovou omáčku, nové koření a pepř a dobře rozmíchejte.
- Kotlety lehce naklepejte, osolte, položte na rozžhavený gril a grilujte z každé strany asi 7 minut. Během grilování maso potírejte švestkovou marinádou.
- Jablečný ocet smíchejte se 3 lžícemi vody, se solí a pepřem.
- Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj chilli, rozetřený česnek a kapustu a krátce opékejte. Přilijte zředěný ocet, přiklopte a duste asi 4 minuty při mírné teplotě. Potom pánev odkryjte, zvyšte teplotu a kapustu vařte do odpaření veškeré tekutiny. Maso rozdělte na talíře, obložte kapustou a podávejte s rýží.