Potřebujete:
500 g plochých těstovin
200 g mražených nebo čerstvých krevet
3 cukety
3 lžičky olivové pasty
2 stroužky česneku
1 karotka
1 cibule
olivový olej
sůl
hrst listové petržele
pažitka
Postup:
- Cibuli a mrkev nakrájejte na kousky a povařte asi 5 minut s krevetami ve slané vodě. Sceďte a nechte vystydnout. Ve stejné tekutině 1 minutu povařte 4 plátky cukety, které po vychladnutí potřete olivovou pastou a společně s celými krevetami použijte na ozdobení talířů.
- Rozmixujte petržel, česnek a zbytek cuket. Směs osmahněte 3 minuty na pánvi s olivovým olejem, přidejte pažitku, osolte a ještě 5 minut míchejte na slabém plamenu.
- Těstoviny povařte „na skus“ ve slané vodě se lžící oleje, pak je sceďte, vhoďte do pánve s hotovou zeleninou a přidejte rozkrájené krevety, mrkev a cibuli. Podávejte teplé, posypané nasekanou pažitkou, ozdobené celou krevetou, zabalenou do plátku cukety pomazaného olivovou pastou. Ideálně doplňte suchým bílým vínem.