Potřebujete:
4 kusy kachních prsních řízků i s kůží
100 ml červeného vína
sůl
drcený černý pepř
na špičku nože mletého hřebíčku a skořice
oříšek Hery
2 pevné broskve
2 pevné hrušky
1/2 citronu
1 rovná lžíce cukru
1 lžíce oleje
Postup:
- Broskve spařte a oloupejte, rozpulte je a vyjměte pecku. Hrušky oloupejte, přepulte, vykrojte jaderník a stopku a důkladně je potřete citronovou šťávou. Kůži kachních prsou nařízněte do mřížky.
- Porce masa osolte, opepřete, na rozehřáté pánvi potřené olejem je opečte z obou stran dozlatova a přendejte do zapékací mísy vytřené Herou. Prsíčka obložte oloupanými půlkami hrušek a broskví, posypte hřebíčkem, skořicí a cukrem, podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut doměkka a podávejte s noky nebo špeclemi. Ke kachně je ideální červené víno.