Doba přípravy: 25 minut
Suroviny na 4 porce:
750 g dobře vyzrálých cherry rajčat
1 a 1/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku jablečného octa
1/2 citronu
2 lžíce jemně nasekaného zázvoru
1 lžička mletého římského kmínu
3/4 lžičky mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
sůl
pepř
Postup:
- V hrnci zahřívejte na mírném plamenu cherry rajčátka, hnědý cukr, jablečný ocet, na tenké plátky nakrájenou, dobře omytou polovinu citronu i s kůrou, nasekaný zázvor, mletý římský kmín, skořici, špetku mletého hřebíčku, 1/2 lžičky soli a špetku pepře. Vše přiveďte za stálého míchání k varu.
- Nechte mírně vařit, až se směs zredukuje na 2 hrnky a získá konzistenci husté marmelády. Potrvá to asi 75 minut. Nezapomeňte čatní čas od času ode dna promíchat. Nakonec podle chuti dosolte a opepřete.
- Podávejte ke grilovanému masu, k zelenině, šunce nebo použijte do sendvičů.