Houbový týden: Nejlepší smaženice podle babičky

Vaření a recepty 7. října 2014

V jednoduchosti je kouzlo! Vyzkoušejte tedy takovou smaženici, jakou dělávaly naše babičky. Je natolik vynikající, že není potřeba přidávat do ní další ingredience.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na 4 porce:

2 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

300 g hub

3 stroužky česneku

kmín

1 vejce

sůl

pepř

Postup:

  1. Na pánvi zpěňte máslo a přidejte olej a najemno nakrájenou cibulku.
  2. Nechte vše dohromady zpěnit a vsypte na kousky nakrájené houby a na plátky pokrájený česnek. Restujte alespoň 5 minut.
  3. Podlijte 4 lžícemi vody a duste přibližně 10 minut.
  4. Přidejte kmín a rozšlehané vejce a smažte do jeho ztuhnutí.
  5. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem.