Doba přípravy: 15 minut
Suroviny na 4 porce:
500 g rajčat
1 paprika
1 lilek
5 stroužků česneku
3 lžíce másla
500 g hub
kmín
2 menší cibule
5 vajec
100 g nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř
Postup:
- Rajčata nakrájejte na kolečka, papriku na proužky a lilek na půlkolečka. Vše osolte, opepřete a poklaďte na tenké plátky nakrájeným česnekem.
- Na pánvi rozehřejte máslo a na něm poduste nadrobno nakrájené houby. Přisypte špetku kmínu a najemno nakrájenou cibuli.
- Do zapékacích mističek rozdělte rajčata, na ně navrstvěte polovinu podušených hub, poté lilek, papriky a na závěr druhou polovinu podušených hub.
- Misky vložte do pekáče, přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a asi 10 minut duste.
- Po zapečení odstraňte alobal, zalijte směs v miskách rozšlehanými vejci, vraťte do trouby a pečte, dokud vejce neztuhnou, asi 10 minut.
- Nakonec posypte povrch nastrouhaným parmazánem a ještě 5 minut zapékejte dozlatova.
Tip: Povařte brambory, pokrájejte je na plátky a přidejte mezi zeleninu a houby.