Valentýnské dobroty: olizovat budete nejenom talíře

Když si na oslavu svátku zamilovaných vyberete menu z následujících surovin, prokrví vám v těle každou žilku. Dali byste si odleželou krev ze včera zabité koroptve? Ne? No tak to máte kliku, že nemáte sexuální potíže ve starém Babylonu. Protože tam muži, kteří se potřebovali vzchopit, dostali právě tuhle radu. Useknout hlavu koroptvi, tu sníst, ptáka nechat vykrvácet do poháru s vodou a nechat do rána odležet, a pak to ráno vypít. Ble. Slibuju, že od teď budou v článku jenom lákavé dobroty (skoro).

2. Vášeň z hlubin moře

cihelna
foto:

Ale teď už něco běžnějšího, i když jak se to vezme. Zaručené účinky mají například ústřice a kaviár, i když se říká, že ženám spíš symbolizují movitost milence, než aby je skutečně sexuálně povzbudily. To je ale nakonec jedno, hlavně když to funguje. Mořské plody všeho druhu jsou velmi chutné a jako milostný předkrm vhodné.

Ústřice, humra, svatojakubské mušle nebo krevety si dáte nejspíš v dobré restauraci. Zkuste pražskou Hergetovu Cihelnu nedaleko Karlova mostu, kde si můžete objednat královskou kombinaci Cihelna Royal, která za 1550 korun zahrnuje půl tuctu ústřic, stejný počet vařených krevet, polovinu kraba, polovinu humra, mušle sv. Jakuba a tucet marinovaných mušlí. Taky můžete mít cokoli z toho jednotlivě, nebo třeba na grilu (www.kampagroup.com).