Valentýnské dobroty: olizovat budete nejenom talíře

Když si na oslavu svátku zamilovaných vyberete menu z následujících surovin, prokrví vám v těle každou žilku. Dali byste si odleželou krev ze včera zabité koroptve? Ne? No tak to máte kliku, že nemáte sexuální potíže ve starém Babylonu. Protože tam muži, kteří se potřebovali vzchopit, dostali právě tuhle radu. Useknout hlavu koroptvi, tu sníst, ptáka nechat vykrvácet do poháru s vodou a nechat do rána odležet, a pak to ráno vypít. Ble. Slibuju, že od teď budou v článku jenom lákavé dobroty (skoro).

5. Vyhrabáno ze země

jídlo 1
foto:

Skutečné účinky má celer nebo chřest. No, u chřestu možná hraje roli především to, jak vypadá… Ale když je jeho sezona, připravujte jej co nejjednodušeji se salátem nebo dobrou šunkou k večeři, a chuťové buňky budou avizovat slast do celého těla.

Pokud jde o druhý plod země, pak: „Kdo pozná účinky celeru, zaplní jím svou zahradu,“ chválí jej francouzský básník Franc Comtois. Mimo toho, že ovlivňuje centrální nervovou soustavu, stimuluje i činnost nadledvinek, které jsou odpovědné za tvorbu hormonů, včetně těch, které souvisejí se sexuálním prožitkem.