Valentýnské dobroty: olizovat budete nejenom talíře

Když si na oslavu svátku zamilovaných vyberete menu z následujících surovin, prokrví vám v těle každou žilku. Dali byste si odleželou krev ze včera zabité koroptve? Ne? No tak to máte kliku, že nemáte sexuální potíže ve starém Babylonu. Protože tam muži, kteří se potřebovali vzchopit, dostali právě tuhle radu. Useknout hlavu koroptvi, tu sníst, ptáka nechat vykrvácet do poháru s vodou a nechat do rána odležet, a pak to ráno vypít. Ble. Slibuju, že od teď budou v článku jenom lákavé dobroty (skoro).

4. Z Dálného východu

čaj masala
foto:

Dobré účinky má třeba ženšen, ale nemůžete očekávat, že se na vás manžel vrhne okamžitě při prvním použití. Je to všelék, takže funguje dobře na psychiku i prokrvení, což je právě to, co potřebujete. Chce to ale trpělivost.

Rychlejší účinky by měly mít některé čaje. Zkuste masala chai z Indie, zvaný též Yogi, s mlékem a medem. Je to starý ajurvédský recept, směs černého čaje se zázvorem, kardamomem, hřebíčkem, skořicí a bílým pepřem. Koření podmanivě voní, stimuluje krevní oběh a prokrvuje orgány. Čaj připravíte povařením čtyř čajových lžiček směsi v půl litru vody. Po pěti minutách vaření přidejte čtvrt litru mléka (může být i sójové) a cukr nebo med. Vařte dalších pět minut a nakonec slijte přes sítko (koupíte na www.darjeeling.cz), 100 gramů za 189 korun).