Tipy na vánoční cukroví: Vykouzlete kokosové panáčky

Vaření a recepty 9. prosince 2017

Štědrý den se kvapem blíží. A jak by vypadala sváteční tabule bez vánočního cukroví? Každopádně divně. Tak se pusťte do pečení.

Kokosoví sněhuláci

Potřebujete:

6 griliášových vlnek

1 salko

150 g strouhaného kokosu

40 g strouhaných mandlí

oranžovou potravinářskou barvu

1 lžíci marcipánu

1 lékořicový pendrek

4 čokoládové penízky na lem klobouku

4 bonbony marshmallow

moučkový cukr na zaprášení

Postup přípravy:

  1. Griliášové vlnky rozdrťte válečkem na těsto a nasypte je do mísy. Pak drť důkladně promíchejte se salkem, kokosem a mandlemi a uložte na 10 minut do lednice. Z hmoty vytvořte 4 velké, 4 střední a 4 malé koule, obalte je v kokosu a sestavte z nich sněhuláky.

  2. Marcipánovou hmotu obarvěte oranžovým potravinářským barvivem a vytvarujte 4 nosy. Z pendreků odkrojte malé kousky a z nich udělejte oči a knoflíky. Vše zatlačte do sladkých koulí. Na hlavu každého sněhuláka dejte vždy čokoládový penízek, navrch marshmallow a zacukrujte. Sněhuláky můžete postavit do hromady sněhu z kokosu.