Pikantní grilované papriky: Ideální do chladných dnů

Vaření a recepty 6. července 2019

Grilovaná zelenina je opravdu výborná. A také zdravá. Nezkazte ji proto výběrem oleje, nejlepší volbou je panenský olivový.

Grilované papriky s olivovým olejem

Potřebujete:

6 větších masitých paprik (kapií)

2 dl panenského olivového oleje

2 prolisované stroužky česneku

tymián

pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. Papriky zbavte jádřinců, nakrájejte po délce na čtvrtiny a opečte na rozpáleném grilu, až se vytvoří černé puchýřky.

  2. Papriky narovnejte do hlubší misky a zakapejte je olejem zahřátým na 50 °C a rozmixovaným s česnekem a tymiánem.

  3. Papriky zapečte na grilu a konzumujte teplé nebo je nechte do druhého dne uležet. Osolte je až těsně před podáváním. Servírujte s čerstvým bílým chlebem a olivami.