ZELNÝ TÝDEN: indická pochoutka k večeři

Vaření a recepty 30. října 2012

Zelí se jí po celé zeměkouli, nebo aspoň různé jeho varianty. Takže pro dnešek se vydáme pro inspiraci až do Indie.

Placky s koriandrovou omáčkou

Potřebujete:

150 g mladého zelí

200 g hladké kukuřičné mouky

1 lžičku soli

1/4 lžičky mletého černého pepře

1/2 lžičky mletého koriandru

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky sezamových semínek

1 chilli papričku

1/4 lžičky čerstvého očištěného zázvoru

2 lžíce arašídového oleje

olej na smažení

Omáčka:

1 svazek čerstvého koriandru

2-3 stroužky česneku

2-3 lžíce bílého jogurtu

1 velkou cibuli

sůl

Postup přípravy:

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a smíchejte s polovinou soli. Nechte asi 20 minut odstát. Potom zelí dobře vymačkejte, vložte do mísy a přidejte mouku, koření, arašídový olej, semínka, nasekaný zázvor, zbytek soli a semínek zbavenou a nasekanou feferonku. Vše dobře promíchejte, podle potřeby zřeďte vodou a nechte odstát 10 až 15 minut.

  2. Tvarujte malé placičky a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji.

  3. Nasekaný zelený koriandr smíchejte s prolisovaným česnekem, rozšlehaným jogurtem a nasekanou cibulí, osolte a omáčku podávejte k placičkám.