SLADKÝ TÝDEN: zázvorová roláda, kterou určitě nespálíte

Vaření a recepty 12. prosince 2012

Nepečená roláda je vděčnou sladkostí. Na podnose se skvěle vyjímá a její příprava nezabere moc času. A hlavně ji nemůžete spálit!

Nepečená roláda s kokosem a zázvorem

Potřebujete:

0,5 cm zázvorového kořene

120 g másla

3 lžíce moučkového cukru

2 bílky

rum podle potřeby

200 g kokosové moučky

kůru z 1 chemicky neošetřeného pomeranče

čokoládovou polevu

Postup přípravy:

  1. Zázvor omyjte, oloupejte a najemno nasekejte. Změklé máslo utřete s cukrem, vmíchejte bílky, kokos, kůru, zázvor a rum tak, aby vznikla hustá tvárná hmota. Uválejte z ní váleček, zabalte ho do fólie a nechte několik hodin v chladu ztuhnout.

  2. Připravte si čokoládovou polevu (nebo rozehřátou čokoládu na vaření) a roládu polijte. Nechte opět v chladu ztuhnout a nakrájejte na plátky.