POSLEDNÍ TÝDEN ROKU 2012: na Boží hod přijde kachna vhod

Vaření a recepty 25. prosince 2012

Jihočeského kapra na první svátek vánoční nahraďte vypasenou kachnou se zelíčkem, ať máte v lednu co shazovat. Ale ten gurmánský zážitek stojí za pár dní dřiny a odříkání.

Pečená kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím

Potřebujete:

150 g kachny

150 g hlávkového zelí

5 g sádla

1 cibule

5 g hladké mouky

sůl

kmín

Postup přípravy:

  1. Omytou kachnu osolte, okmínujte a dejte na pekáč. Podlijte vodou a zvolna pečte. Během pečení podlévejte vodou.
  2. Omyté hlávkové zelí nakrájejte na nudličky, osolte, okmínujte, zalijte vodou a duste doměkka. Na rozehřátém sádle nechte orestovat nadrobno nakrájenou cibulku, zaprašte moukou a za stálého míchání připravte jíšku. Tu vmíchejte do podušeného zelí a kachnu podávejte s bramborovým knedlíkem.