JAHODOVÝ TÝDEN: tak tohle vypadá elegantně britsky!

Vaření a recepty 5. července 2012

O co, že tohle zvládnete? A přitom výsledek je roztomile aristokratický.

Jahodové sendviče

Potřebujete:

8 plátků toastového chleba

8 větších jahod

100 g uvařeného vanilkového pudinku

70 g rozpuštěného másla

50 g bílé čokolády

moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Čtyři plátky toastového chleba lehce potřete máslem a pak ještě tenkou vrstvou vanilkového pudinku (můžete použít hotový kupovaný nebo doma uvařený, který před natřením na chleba dobře rozmícháte).

  2. Jahody očistěte, nakrájejte na plátky a rozložte je na vrstvu pudinku. Povrch posypejte nastrouhanou bílou čokoládou a lehce poprašte moučkovým cukrem.

  3. Obložené plátky vložte do sendvičovače lehce vytřeného máslem, zakryjte je zbylými plátky toastového chleba, které na povrchu také potřete máslem, sendvičovač uzavřete a sendviče upečte dozlatova.

  4. Horké sendviče podle chuti ještě pocukrujte, rozkrojte je příčně na trojúhelníky a ihned podávejte.