MALINOVÝ TÝDEN: sladké knedlíčky s bílou čokoládou

Vaření a recepty 1. srpna 2012

Klasickými sladkými knedlíky nikoho neurazíte, ale dneska můžete zkusit novinku.

Malinové knedlíčky

Potřebujete:

250 g mražených malin

200 g jemné krupičky

150 g hrubé mouky

2 vejce

3,5 dl mléka

50 g bílé čokolády

40 g másla

1 lžíci cukru

sůl

mouku na vál

1 lžíci nasekaných nesolených pistácií na posypání

Omáčka:

80 g hořké čokolády

0,5 dl smetany

1 žloutek

1 lžíci medu

Postup přípravy:

  1. Bílou čokoládu rozpusťte a pomocí malého kornoutku ji opatrně nastříkejte do mražených malin. Nechte ji krátce ztuhnout a maliny vraťte zpět do mrazáku.

  2. Krupičku jemně osmahněte na másle, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a cukr a uvařte hustou kaši. Nechte ji za občasného zamíchání částečně zchladnout, pak ji přelijte do mísy, vmíchejte vejce jedno po druhém a postupně tolik mouky, aby vzniklo vláčné a dostatečně husté těsto, které nechte asi 10 minut odpočinout.

  3. V kovové misce smíchejte smetanu se žloutkem a medem, misku ponořte do horké vodní lázně, směs vyšlehejte do zhoustnutí a vmíchejte ji do rozpuštěné hořké čokolády.

  4. Z připraveného těsta lžící vykrajujte kousky, které na pomoučeném válu lehce prsty rozmáčkněte a do každého zabalte zmrzlou malinu. Knedlíčky vložte do vařící se osolené vody a při mírné teplotě vařte asi 7 minut. Nechte je odkapat, rozdělte na talíře, doplňte teplou čokoládovou omáčkou, posypejte pistáciemi a ihned podávejte.