Zapečená rajčata
Potřebujete:
kilo malých pevných rajčat
120 g sýru feta
100 g černých oliv bez pecek
80 g sušených rajčat v oleji
2 lžíce nakrájeného čerstvého oregana
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup přípravy:
Připravte si ohnivzdornou misku a na její dno nalijte malé množství oleje ze sušených rajčat.
Čerstvá rajčata opláchněte vodou, špičkou nože z nich vyřízněte zbytky stopek, rozkrojte je na půlky a začněte je skládat do misky těsně vedle sebe řeznou stranou nahoru. Když je miska zcela naplněná, rajčata lehce osolte a opepřete.
Sušená rajčata nechte odkapat a nakrájejte je ostrým nožem na tenké nudličky. Čerstvá rajčata v misce rovnoměrně posypte nakrájenými sušenými rajčaty a celými olivami. Sýr feta nakrájejte na kostičky.
Na závěr na rajčata rozložte kostičky fety, posypte je oreganem a pečte asi 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Začne-li sýr rychle hnědnout, zakryjte misku alobalem.