Týden se zelím a kapustou: Roládky z červeného zelí s krémovou omáčkou

Vaření a recepty 4. října 2013

Zelí je na tvorbu různých roládek a závitků ideální základ. Zkuste to tentokrát netradičně se zelím červeným.

Potřebujete:

1 malou hlávku červeného zelí

1 velkou mrkev

300 g vinné klobásy

100 ml smetany

20 g pistácií

1 lžičku mletého zázvoru

2 lžíce oleje

1 lžičku bílého vinného octa

250 ml kysané smetany

Postup:

  1. Celou hlávku zelí přelijte vřelou vodou a vařte ji 10 minut. Potom opatrně rozbalte 10 listů. 8 největších dejte stranou a odkrojte jim silná žebra. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Zbylé dva listy zelí nasekejte na kousky.

  2. Klobásu vytlačte ze střívka, našlehejte smetanu a lehce do ní vmíchejte klobásu. Přidejte kousky mrkve, zelí, sekané pistácie a zázvor, vše osolte a opepřete.

  3. Náplň rozdělte na listy, zabalte a sepněte párátkem. Do hrnce nalijte olej, vyrovnejte závitky, přelijte je octem a 125 ml vody. Zvolna vařte asi 30 minut. Do vyvařené šťávy přilijte kysanou smetanu a povařte. Podávejte s restovanými bramborami.