Šunkový týden: Pečené vepřové panenky

Vaření a recepty 11. dubna 2013

Různé úpravy panenek známe asi všichni. Ale zkoušela už jste masíčko obalit šunkou a dochutit tymiánem?

Potřebujete:

600 g vepřové panenky

5 lžic olivového oleje extra virgin

8 plátků sušené šunky nebo libové uzené slaniny

16 větviček tymiánu

drcený pepř

sůl

Postup:

  1. Odblaněné, očištěné panenky rozkrojte na osm špalíků. Každý obalte plátkem šunky nebo slaniny, omotejte omytými a osušenými větvičkami tymiánu a ty ovažte potravinovým provázkem.

  2. Kousky masa stlačte mírně dlaní a ze všech stran potřete třemi lžícemi oleje. Nechte v lednici 1 hodinu odležet.

  3. Maso dejte do zapékací misky, pokapejte zbylým olejem a v troubě (na 190 °C) pečte přibližně 25 minut. Osm minut před koncem pečení k masu přidejte rajčata a dopečte.