Pivní týden: Popovický guláš

Vaření a recepty 18. dubna 2013

V některých případech není nad klasiku. Tenhle guláš k ní rozhodně patří. Doporučujeme podávat s orosenou sklenicí piva.

Potřebujete:

hovězí maso přední

1 cibuli

sůl

1 rajčatový protlak

mletý pepř

kmín

půl litru vývaru

chléb

česnek

majoránku

sladkou a pálivou papriku

křen

pivo Kozel světlý

Postup:

  1. Hovězí maso přední pokrájejte na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahněte dorůžova, přidejte maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečte. Zalijte rajčatovým protlakem, orestujte, zasypte mletou paprikou a zalijte vodou. Přidejte ještě kmín a duste doměkka.

  2. Guláš zahustěte přes cedník namočeným chlebem. Mezi prsty rozemněte majoránku a dovařte do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijte Kozla. Guláš můžete dle potřeby přiostřit pálivou paprikou. Přímo na talíři polijte maso a přidejte jemně nastrouhaný křen. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramboráčky.