Salátový týden: Salát z hroznového vína, pekanových ořechů a sýru feta

Vaření a recepty 28. dubna 2013

To, že sýr feta, pekanové ořechy a hroznové víno jsou delikatesy, už dávno víme. Co je ale spojit všechny dohromady? Bezvadně k sobě totiž ladí.

Potřebujete:

100 g kuliček modrého vína

100 g kuliček bílého vína

2 hrušky

citronovou šťávu

2 lžíce krupicového cukru

2 lžíce kvalitního slunečnicového oleje (nebo ořechového)

200 g polníčku

50 g pekanových ořechů (lze nahradit vlašskými)

50 g sýru feta

Postup:

  1. Hrozny omyjte a nechte okapat. Pokud mají jadérka, překrojte každou kuličku a vyjměte je.

  2. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nekrájejte na kostky. Asi 2 lžíce citronové šťávy rozšlehejte s olejem a cukrem a zalijte tím ovoce.

  3. Opraný a osušený polníček natrhejte, rozložte na misky, přidejte ovocný salát a doplňte ořechy a na kostičky nakrájeným sýrem.