Mléčný týden: Houbová mléčná polévka s bramborami

Vaření a recepty 14. května 2013

Jestli se vám zdá kombinace mléka a hub zvláštní, vězte, že na ní není nic špatného. Hned, jak tuhle polévku ochutnáte, se budete těšit, až hříbky začnou z jehličí vystrkovat kloboučky.

Potřebujete:

1 l mléka

2 větší brambory

30 g sušených hub

30 g másla

30 g hladké mouky

1 lžíci nakrájené zelené petrželky

mletý kmín

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Sušené houby řádně properte, zalijte je 3 dl studené vody a nechte alespoň 30 minut stát.

  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a přidejte je k namočeným houbám. Vše osolte, okmínujte a vařte doměkka.

  3. Pak do polévky vlijte mléko, ve kterém jste rozkvedlali mouku, přidejte nasekanou petrželku a ještě 10 minut povařte.