Mléčný týden: Panna cotta s ovocným pyré

Vaření a recepty 18. května 2013

Jednoduchý smetanový recept vás okouzlí svou plnou chutí, kterou doplňte ovocným pyré ze sezonního ovoce.

Potřebujete:

2,5 dl smetany 30%

2,5 dl smetany 12%

50 g cukru

1 vanilkový lusk

3 plátky želatiny

špetku soli

Ovocné pyré:

200 g mraženého ovoce (maliny, jahody, mango, meruňky, broskve apod.)

2 lžíce cukru

Postup:

  1. Obě smetany nalijeme do kastrůlku a přivedeme je k varu s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem. Přidáme špetku soli a polovinu cukru a 10 minut převaříme. Nakonec vmícháme zbylý cukr a odstavíme.

  2. Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Želatinu vymačkáme, aby v ní nebyla voda, a vmícháme ji do smetanového základu. Smetanovou směs za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni, rozdělíme ji do misek a v chladu necháme ztuhnout.

  3. Lehce rozmražené ovoce rozmixujeme s cukrem na pyré a přelijeme jím připravené misky.