Potřebujete:
8 kousků bažantích řízků z prsou
8 dlouhých plátků anglické slaniny
40 g špeku
1 lžičku provensálského koření
několik větviček čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
4 mrkve
4 brambory
1 menší cuketu
25 g másla
Postup:
Kousky masa omyjte, osušte a posypte provensálským kořením, rozmarýnem, solí a pepřem. Každé prsíčko obtočte anglickou slaninou a zajistěte špejlí. Špek nakrájejte na drobné kostičky, rozškvařte, vložte na něj připravená prsíčka a opečte je ze všech stran. Maso nepatrně podlijte, zakryjte poklicí a zvolna pečte v troubě do měkka.
Mezitím očistěte zeleninu, brambory a nakrájejte vše na hranolky. Mrkev a brambory vložte do kastrolu, podlijte a duste skoro do měkka. Vodu vyduste nebo slijte, vmíchejte hranolky cukety a vločky másla. Podle chuti osolte, opepřete a velmi krátce prohřejte. Zeleninu rozdělte na talíře a přidejte upečená prsíčka. Posypte petrželkou nebo jinou zelenou natí.