Maďarský týden: Bažantí prsa ve slanině

Vaření a recepty 6. června 2013

Vyšlete své chuťové pohárky na maďarský lov. Slaninka a bažantí prsa vám budou dozajista šmakovat.

Potřebujete:

8 kousků bažantích řízků z prsou

8 dlouhých plátků anglické slaniny

40 g špeku

1 lžičku provensálského koření

několik větviček čerstvého rozmarýnu

pepř

sůl

4 mrkve

4 brambory

1 menší cuketu

25 g másla

Postup:

  1. Kousky masa omyjte, osušte a posypte provensálským kořením, rozmarýnem, solí a pepřem. Každé prsíčko obtočte anglickou slaninou a zajistěte špejlí. Špek nakrájejte na drobné kostičky, rozškvařte, vložte na něj připravená prsíčka a opečte je ze všech stran. Maso nepatrně podlijte, zakryjte poklicí a zvolna pečte v troubě do měkka.

  2. Mezitím očistěte zeleninu, brambory a nakrájejte vše na hranolky. Mrkev a brambory vložte do kastrolu, podlijte a duste skoro do měkka. Vodu vyduste nebo slijte, vmíchejte hranolky cukety a vločky másla. Podle chuti osolte, opepřete a velmi krátce prohřejte. Zeleninu rozdělte na talíře a přidejte upečená prsíčka. Posypte petrželkou nebo jinou zelenou natí.